The project involved a full renovation of an early-Victorian era mansion where the design achieved was mainly about contrasting elements. This was inspired by the existing house itself where we felt it was incredibly important to retain its distinct historical character but at the same time the building was in long need of updating. Our solution was to keep the entire existing exterior façade, including the inside of the outer wall, whereas we would re-design the interior in a contemporary, up-to-date style. To keep our concept consistent we focused on creating contrast, firstly with the contrast of form and shape where we created curved, organic, fibreglass forms that run throughout a stone, straight-edged, square building. The new forms we introduced to the building we made white with bright lights to illuminate the darker existing rooms. Additionally, we fitted in various installations throughout the residence within our introduced forms to emphasize our concept of contrast and balance. An example one of our installation is of water falling from one of the staircases into blazing fire below. Overall our execution of the concept of contrast has created an elegantly poetic piece of architecture displaying the interaction of contrasting elements.

Mansion in London

Mansion in London

Mansion in London